Nasiona selera naciowego Dolvi
Nasiona Selera Naciowego Dolvi
To seler naciowy Dolvi można siać od marca pod szkłem, przesadzać i sadzić na zewnątrz w maju, lub siać na zewnątrz od połowy kwietnia, przesadzać i sadzić na zewnątrz. Seler można jeść surowy lub gotowany i smakuje podobnie jak łodygi zwykłego selera. Ten seler jest silniejszy i bardziej odporny na choroby niż zwykły seler. Ta odmiana jest używana w różnych potrawach kulinarnych. Dla zachowania równowagi biologicznej zaleca się również siać seler, szpinak i/lub pomidory. Preferowany grunt to taki, który przepuszcza wodę. Produkt netto waży 6 gram. Roślina wymaga pozycji słonecznej. 1 torebka nasion.
Przy zakupie nasion selera Dolvi gwarantujemy niskie koszty, szybką dostawę od producenta oraz gwarancję wzrostu rośliny.
| Nazwa botaniczna | Knolselderie Dolvi Prager reuzen |
|---|---|
| Free Shipping | Nie |
| Kategoria | Celeriac |
| Ilość | 1x |
| Kwiaty | Nie |
| Pachnący | Nie |
| Kwiaty cięte | Nie |
| Owoce | Nie |
| Jadalny | Nie |
| Czas zbiorów | November - December |
| Lokalizacja | Słoneczny |
| Wytrzymały | Nie |
| Okrywowa | Nie |
| Naturalizacja | Nie |
| Odległość roślin | 35cm |
| Głębokość rośliny | 2cm |
| Typ gleby | Dobrze osuszona gleba |
| W pełni dorosła wysokość | 30cm - 40cm |
| Trujący | Nie |
| Rozmiar | Posiew |
Instrukcje
Nasionizuj wczesną wiosną pod szkłem, przesadź i na początku wiosny przesadź, lub zasiej od połowy wiosny na łóżku nasiennym i posadź. Dla zachowania równowagi biologicznej zaleca się wysiew szpinaku i/lub pomidorów obok selera.









