Soczewica włoska
Soczewica włoska
Soczewica włoska, znana także jako Soczewica, to idealna roślina do Twojego ogrodu. Jej łagodny i delikatny smak przypomina nieco natkę pietruszki. Można siać ją od marca do września, a także jest doskonała do dodawania do zup, dań i warzyw.
Cechy produktu
Nasiona w woreczku, idealna pozycja słoneczna, zielone liście, waga 10 gram.
Zalety
Soczewica włoska charakteryzuje się niskim kosztem, szybką dostawą bezpośrednio od producentów oraz gwarancją wzrostu.
| Nazwa botaniczna | Kervel Fijne Krul |
|---|---|
| Free Shipping | Nie |
| Kategoria | Inne |
| Ilość | 1x |
| Kwiaty | Nie |
| Pachnący | Nie |
| Kwiaty cięte | Nie |
| Owoce | Nie |
| Jadalny | Nie |
| Czas zbiorów | May - November |
| Lokalizacja | Słoneczny |
| Wytrzymały | Nie |
| Okrywowa | Nie |
| Naturalizacja | Nie |
| Głębokość rośliny | 1cm |
| Typ gleby | Dobrze osuszona gleba |
| W pełni dorosła wysokość | 10cm - 20cm |
| Dojrzała szerokość | 10cm - 20cm |
| Trujący | Nie |
| Rozmiar | Posiew |
Jak siać Soczewicę włoską?
Soczewicę można siać od wiosny do jesieni na otwartym gruncie. Zalecamy rozsiewanie jej w rzędach. Można także siać nasiona kilka razy w ciągu roku i przechowywać w zamrażarce.
Opieka nad rośliną
Soczewicę warto przerzedzać na odległość 30 cm, dbając o odpowiednią wilgotność. Można siać soczewicę kilka razy w ciągu roku, aby zapewnić ciągłość zbioru, a roślina rośnie bardzo dobrze.









