Soczewica włoska
Soczewica włoska
Soczewica włoska, znana także jako Soczewica, to idealna roślina do Twojego ogrodu. Jej łagodny i delikatny smak przypomina nieco natkę pietruszki. Można siać ją od marca do września, a także jest doskonała do dodawania do zup, dań i warzyw.
Cechy produktu
Nasiona w woreczku, idealna pozycja słoneczna, zielone liście, waga 10 gram.
Zalety
Soczewica włoska charakteryzuje się niskim kosztem, szybką dostawą bezpośrednio od producentów oraz gwarancją wzrostu.
Nazwa botaniczna | Kervel Fijne Krul |
---|---|
Kategoria | Inne |
Ilość | 1x |
Kwiaty | Nie |
Pachnący | Nie |
Kwiaty cięte | Nie |
Owoce | Nie |
Jadalny | Nie |
Czas zbiorów | May - November |
Lokalizacja | Słoneczny |
Wytrzymały | Nie |
Okrywowa | Nie |
Naturalizacja | Nie |
Głębokość rośliny | 1cm |
Typ gleby | Dobrze osuszona gleba |
W pełni dorosła wysokość | 10cm - 20cm |
Dojrzała szerokość | 10cm - 20cm |
Trujący | Nie |
Rozmiar | Posiew |
Jak siać Soczewicę włoską?
Soczewicę można siać od wiosny do jesieni na otwartym gruncie. Zalecamy rozsiewanie jej w rzędach. Można także siać nasiona kilka razy w ciągu roku i przechowywać w zamrażarce.
Opieka nad rośliną
Soczewicę warto przerzedzać na odległość 30 cm, dbając o odpowiednią wilgotność. Można siać soczewicę kilka razy w ciągu roku, aby zapewnić ciągłość zbioru, a roślina rośnie bardzo dobrze.